Etusivu > Linux > Ubuntu live CD:n polttaminen

Ubuntu live CD:n polttaminen

Tämä on opas Ubuntu live CD:n polttamiseen.

1. Lataa poltettava tiedosto

Aluksi tarvitset .iso tiedoston, jonka poltat levylle. Sen voit ladata täältä. Download options kohdasta voit valita ladattavan version ja sen bittisyyden. Epävarmuuden iskiessä kannattaa jättää oletusasetukset (Latest version, 32bit). Lataussivu näyttää tältä:
ubuntu dl page

2. Polta lataamasi tiedosto levylle.

Ubuntu kannattaa polttaa DVD-R levylle ongelmien välttämiseksi. Tarvitset myös ohjelman levyn polttamiseen. Jos käyttöjärjestelmäsi on Windows 7, voit käyttää Windows Disc Image Burneria. Itse käytän PowerISO:a. Levyn polttaminen PowerISO:lla näyttää seuraavalta:

 

Pistä levy levyasemaan ja avaa ensin lataamasi .iso tiedosto PowerISO:lla, mikä aukaisee seuraavan ikkunan. Klikkaa ”burn”.
poweriso

 

Tästä valikosta voit valita polttoasetukset. Live CD kannattaa polttaa mahdollisimman pienellä burning speedillä (tässä tapauksessa 4x), jotta mitään virheitä ei esiinny. Kun asetukset on säädetty, paina burn ja odota pari minuuttia, jonka jälkeen levy on valmis käytettäväksi.

 

Nyt voit kokeilla uunituoretta levyäsi pistämällä sen levyasemaan ja käynnistämällä tietokoneesi uudestaan. Olettaen, että BIOS-asetuksesi on määritelty sallimaan levyltä boottaaminen, Ubuntu käynnistyy. Voit joko kokeilla Ubuntua tai asentaa sen.

Kategoriat:Linux Avainsanat: , , , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. 20 helmikuun, 2012 1:12 pm

Jätä kommentti